HÍVJ MINKET :

+36 70 770 7232

ÍRJ NEKÜNK :

iroda@orvos-kozmetika.hu

CÍMÜNK :

Kiskunmajsa, Széchenyi u. 10.

5 dolog, ami hüvelyszárazságot okozhat

A szexuális élet frissességének megőrzéséhez és ezáltal a párkapcsolat épüléséhez elképesztően fontos, hogy a nőnek is szuper legyen a szex. Sajnos a hüvelyszárazság, amiről itt és itt írtunk korábban, az egyik leggyakoribb oka annak, hogy sok nő számára a szex fájdalmat és kellemetlen érzéseket jelent csupán.

Sokan csodálkoznak azon, hogy ez egyáltalán miért téma, pedig a 40 feletti megkérdezett nők egyharmada, a 60 feletti nők kétharmada számolt be a hüvelyszárazság tünetéről, ami ma már teljesen gyógyítható. Ezért foglalkozunk ezzel a kérdéssel ennyit.

A hüvelyszárazság okai a fiziológiai tényezőktől, például a hormonális változásoktól vagy a gyógyszerek mellékhatásaitól az érzelmi és pszichológiai problémákig, például a vágy hiányáig vagy akár a szorongásig terjednek. Szerencsére csaknem annyi lehetőség van a száraz hüvely vitalizálására, mint ahány ok.

Ez jó hír lehet a 60 év feletti nők kétharmada számára, akik a hüvelyszárazságot a két legfontosabb szexuális egészségügyi problémájuk egyikeként tartják számon. Erre egy több mint 800 nő bevonásával végzett, a szexuális problémák azonosítását célzó felmérés részeként jutottak. A másik ok egyébként a szex iránti érdeklődés hiánya volt. Az eredményeket a Journal of Women’s Health 2015. augusztusi számában tették közzé. A hüvelyszárazság azonban a 60 évnél fiatalabb nők számára is aggodalomra adhat okot.

A hüvelyszárazság kezelésének első lépése a kellemetlen érzés forrásának kiderítése, különösen, ha a hüvelyszárazság fájdalmas vagy kellemetlen (pl viszkető) szexet okoz. Számos körülmény vezethet a hüvely nedvességének a hiányához, ebből összeszedtük az öt legfontosabbat:

Változások a hormonokban

Az Amerikai Szülészeti és Nőgyógyászok Kongresszusa (ACOG) szerint a hüvelyszárazság egyik leggyakoribb oka az ösztrogénszint csökkenése a menopauza vagy a perimenopauza idején, a szülés után vagy a szoptatás alatt. A rákkezelések, mint például a kemoterápia és a medence besugárzása szintén alacsony ösztrogénszinthez és a hüvely síkosságának csökkenéséhez vezethetnek. „A hüvely egészsége az ösztrogéntől függ” – mondja Dr. Irwin Goldstein, az Alvarado Kórház és a San Diego-i szexuális orvoslás igazgatója Kaliforniában.

Gyógyszerek

Dr. Goldstein szerint az antihisztaminokat tartalmazó allergiás és megfázás elleni gyógyszerek, valamint az asztma elleni gyógyszerek szárító hatást fejthetnek ki a szervezeten belül, és csökkenthetik a hüvely síkosságát.

Elégtelen izgalom

Egyes esetekben a hüvelyszárazságot az alacsony libidó vagy a partnerrel fennálló szexuális problémák okozhatják. „Ha egy partner gyenge teljesítményt és korai magömlést mutat, ez hozzájárulhat a hüvely kiszáradásához” – mondja Dr. Goldstein.

Irritáló anyagok

A szappanokban, higiéniai termékekben, színezékekben és parfümökben lévő vegyszerek problémákat okozhatnak. „Sok nő allergiás a mosószerekre és a szappanokra” – mondja Dr. Goldstein. – „Irritáló anyagok lehetnek olyan textileken, mint a fehérnemű vagy a törölköző. Más allergiát okozók is lehetnek az okok között, pl. síkosítók vagy olyan tárgyak, amelyeket a hüvelybe lehet helyezni” – teszi hozzá.

Szorongás

Pszichológiai és érzelmi tényezők, mint például a stressz és a szorongás szintén megzavarhatják a szexuális vágyat és hüvelyszárazsághoz vezethetnek. „Amikor egy nő szorong, nem folyik elegendő véráramlás, ezért kiszáradhat a hüvely.” – mondja Dr. Goldstein.

Hogyan lehet megelőzni és kezelni a hüvelyszárazságot?

A hüvelyszárazság kezelése az októl függ. Az ACOG szerint azoknak a nőknek, akiknek hormonális változások miatt alakult ki a hüvelyszárazság, az ösztrogénterápia jó megoldás lehet.

Egyes esetekben az orvosok helyi kezeléseket javasolnak, például hüvelyi ösztrogén pótlást. Az ACOG szerint más nők számára, különösen azoknak, akiknél a hüvelyszárazság mellett olyan tünetek is jelentkeznek, mint pl. a hőhullámok, jó lehetőség egy orális gyógyszer vagy egy bőrtapasz, amely az egész testben bocsátja ki az ösztrogént.

Bizonyos esetekben mindkét megközelítés együtt használható a hüvelyszárazság hatékony kezelésére. „A hüvelybe gyűrű vagy krém formájában behelyezett helyi ösztrogén hormonkezelések kiegészíthetik azokat a szisztémás gyógyszereket, amelyek növelik az ösztrogén szintjét” – mondja Dr. Goldstein.

Az ösztrogén alapú terápiákon túlmenően más megközelítések is vannak, amelyek különösen a fájdalmas szex esetén hozhatnak enyhülést:

Síkosítók
„Rengeteg síkosító létezik, amelyek segíthetnek a hüvelyi kiszáradáson” – mondja Dr. Goldstein. Az ACOG szerint ezek közé tartoznak a szilikon alapú, az olaj alapú és a víz alapú termékek. A síkosítókat általában szex közben, és nem a hosszan tartó hüvelyi kezeléshez használják.

Hidratáló krémek
A vény nélkül kapható hüvelyi hidratáló krémek hatékony módszert jelenthetnek a hüvelyszárazság minimalizálására. Dr. Goldstein elmagyarázza, hogy „a hidratáló szerek segítik a víz bejutását a hüvely szövetébe”.

A hüvelyszárazság gyakori és frusztráló állapot, de vannak módok a kellemetlenség enyhítésére. Fájdalmas szex esetén feltétlenül beszélj orvosoddal minden lehetséges kezelésről!

OPERA V

Az Opera V nőgyógyászati gép úgy tudja kezelni ezt a problémát, hogy az eredmény már 3 kezelés után is érezhető lesz, azaz nem kell hosszú és drága kezeléssorozaton részt venned, hogy érzékelhesd az eredményeket.

Az Opera V orvostechnikai eszköz segítségével non-invazív módon, érzéstelenítés nélkül és fájdalommentes kezelésben lehet részed. Kettős rendszere által egyszerre éri el, hogy a sejtek elegendő oxigénhez jussanak, így elérik ezáltal regenerációjukat és a gyors hatóanyag-bejuttatást a szövetekbe. A kezelést igénybe vevők 80%-a már 3 alkalmat követően pozitív változásokról számolt be a hüvely nedvességével kapcsolatban.

Ha Te is igénybe vennéd az Opera V hatékony kezelését, de még bizonytalan vagy és kérdésed lenne a témával kapcsolatban, az online elérhető ingyenes zoom és telefonos konzultációnk során munkatársaink vagy a legközelebbi nőgyógyász partnerünk segítenek választ találni kérdéseidre!

Mi az Opera V nőgyógyászati gép? Mire használható?

Az urogenitális rendellenességek a lakosság nagy százalékát érintik bármely életkorban, és nagymértékben befolyásolják az életminőséget. Eddig ezek a működési zavarok nem kaptak megfelelő terápiás kezelést, csak invazív típusú megközelítést, amely nem minden esetben szükséges.

Az Opera-V egy olyan eszköz, amelyet a női nemi szervek hatékony és fájdalommentes kezelésére terveztek. A készülék a szinergikus módon való működés érdekében rádiófrekvenciás és elektroporációs mechanizmus által adott energiaátviteli koncepción alapul. Az Opera-V-nek köszönhetően a kezelt szövetek alakja és szabályos működése jelentősen helyreáll.

Nőgyógyászati patológiák kezelése:

 • Krónikus kismedencei fájdalom
 • Dysmenorrhoea (fájdalmas havivérzés) és Dyspareunia (fájdalmas közösülés)
 • Vulvodynia (szeméremtesti fájdalom) és Vaginizmus
 • Atrófia, szárazság és hüvelyfiatalítás
 • Hüvelyi elasztózis
 • Stressz inkontinencia
 • Perineum (gát) rehabilitáció
 • Nőgyógyászati trauma

Az Opera-V egy olyan készülék, amely a rádiófrekvenciát elektroporációval kombinálva a hatóanyagok bejuttatására non-invazív megközelítéssel ér el eredményt. Ennek a kombinált megközelítésnek köszönhetően az eredményeket 2 különböző és kombinált rendszer adja:

 1. Sejt reakciós rendszer: a rádiófrekvenciás energiaátvitel a sejtanyagcsere újraaktiválásához vezet.
 2. Dermo aktív rendszer: Az elektroporáció kiterjeszti a transzdermálisan beadható gyógyszerek körét. Az a lehetőség, hogy a készülék együttesen használható hatóanyagokkal kombinálva lehetővé teszi bármely természetes hatóanyag szállítását és a kezelések hatékonyságának maximalizálását.

A kezelés hatékony, fájdalommentes, köszönhetően a paramétereknek és az alkalmazható anyagok sokféleségének, a kezelés testre szabható a páciens igényeinek megfelelően.

Sejt reakciós rendszer

Rádióhullámokat, azaz elektromágneses hullámokat használ, amelyek képesek diatermikus hatást kelteni (a nagy frekvenciájú áram hővé alakítása).

A rádióhullámok és a szövetek kölcsönhatása

 1. A molekulák polarizációja.
 2. Az elektromágneses tér gyors váltakozása súrlódást eredményez.
 3. Fokozza a hőtermelést a szövetekben.
 4. A mikrocirkuláció és a természetes helyreállítási folyamatok újraaktiválódnak.
A rádióhullámokból származó előnyök
 • Mikrocirkuláció stimulálása
 • Metabolikus stimuláció
 • Oxigénellátás és fokozott táplálékellátás a szövetekben
 • Vizeletveszteség csökkenése
 • Perineum (gát) helyreállítása
 • Fokozott szeméremajak feszülés
 • Fokozott hidratáltság és síkosság
 • Fokozott libidó és szexuális elégedettség
 • Kiegyensúlyozott hüvelyi pH visszaállása

Dermo Aktív rendszer

Változó hosszúságú és intenzitású elektromos impulzusok révén ideiglenes vízcsatornák képződése indukálódik a membránokban, amelyek áteresztőképessége akár 10 000-szeresére növekedhet.

Így lehetővé válik természetes és szintetikus termékek továbbítása, maximalizálva a kezelések kontrollját és lokalizált hatékonyságát. Az orvos minden páciens számára kiválaszthatja a legmegfelelőbb anyagot.

Opera V : Eredmények 3 kezelés után

80%:

 • Fibrómától kialakult hasi fájdalom csökkenése
 • Vizeletveszteség és az inger kényelmetlenségének csökkenése
 • Fokozott külső hidratáltság és hüvelyi síkosság

70%:

 • Krónikus kismedencei fájdalom csökkenése
 • Csökken a fájdalom az anális záróizom trigger pontjaiban
 • Fokozott szexuális libidó

Opera V : Eredmények 8 kezelés után

90%:

 • Csökken a fájdalom a puborektális trigger pontokban
 • A Dyspareunia (fájdalmas közösülés) és a Vaginizmus rendellenességek csökkenése

75%:

 • Az endometriózis okozta krónikus kismedencei fájdalom csökkenése
 • A hátfájás csökkenése a menstruációs ciklus alatt

Megnéznéd, kipróbálnád az ITS Group Opera V nőgyógyászati gépét?

Iratkozz fel hírlevelünkre a VIP kedvezmények megszerzésére és a legújabb sikertörténetek megismerésére! 

Megosztási lehetőségek:

Vélemények
Kövess minket
Iratkozzon fel, hogy megkapja a legújabb kedvezményeket

iratkozz fel hírleveleinkre kedvezményekért és a legújabb sikertörténeteinkért!