HÍVJ MINKET :

+36 70 770 7232

ÍRJ NEKÜNK :

iroda@orvos-kozmetika.hu

CÍMÜNK :

Kiskunmajsa, Széchenyi u. 10.

A kulcsfontosságú terhesség utáni regeneráció

Vörös Tünde

A szülés a nők életének egyik legmeghatározóbb fordulópontja, gyermekük által számos új élménnyel gazdagodnak. A sok boldogság és öröm közepette biztos te is tapasztaltad már, hogy kevésbé figyeltél oda magadra, a kevés szabadidődben nem magaddal és az egészséged megőrzésével vagy preventív tevékenységekkel foglalkoztál, mint például a szülés utáni regeneráló- vagy gátizom erősítő tornákkal.

Lehet tapasztaltál kezdeti kellemetlen tüneteket, de nem biztos, hogy rögtön szakemberhez fordultál segítségért, hanem inkább próbáltad az interneten talált információk és ismerőseid ajánlása alapján orvosolni azokat. Az emberek többsége csak panaszok esetén kezd el jobban figyelmet fordítani az egészségére, pedig számos gond megelőzhető lenne kis odafigyeléssel.

A terhességet követő időszak egyik meghatározó változása, a szülést követő rugalmas, meglazult kötőszövetek visszahúzódása. A szülés során a hüvely közel kétszeresére tágul, így képes a magzat áthaladni rajta. A hüvely rugalmas szövete a sérüléseket követően is rendeződik, de ez a regeneráció nem minden esetben megy ilyen könnyen. Kihatással lehet erre a korod is, mivel a szövetek rugalmasságukat és nedvességtartalmukat egy idő után fokozatosan elveszítik és kevésbé tudnak igénybevétel után regenerálódni.

A gátmetszés elhagyásával nő a tág hüvely kialakulásának rizikója, pedig a beavatkozást követő varrással preventíven kezelhető lenne a probléma. A szöveti regeneráció általában természetesen lezajlik,  és a megfelelő edzésmódszerekkel és gyakorlatokkal könnyen meg tudod támogatni szervezeted gyógyulási folyamatait.

A szüléssel kitágult gátizom és a hüvely falának rugalmatlansága kellemetlen tünetekkel jár együtt, ilyen például az idegentest érzése, a deréktáji fájdalom, az inkontinencia, valamint a hüvelyi elasztózis, azaz a hüvely rugalmasságának elvesztése. Ezek a nőgyógyászati problémák kihatással vannak a szexuális együttlétre is, fájdalmat okozhat a közösülés és csökkenhet a szexuális vágy is ezáltal. A hüvelyi elasztózis, azaz a hüvely rugalmasságának elvesztése hátterében gyakran a nyálkahártyát borító nyálka csökkent termelődése állhat, ez produkálja a kellemetlen tüneteket, mint a viszketés, pirosság, szúró, viszkető érzés. Ezekre gyakran lehet elsőre fel se figyelnél, mert lehet kisebb felfázásra gyanakszol és bízol a gyors gyógyulásban, pedig a tünetek figyelmen kívül hagyásával a problémák súlyosbodhatnak. A kitágult hüvely hátterében legtöbbször hormonális változás áll, az ösztrogénszint csökkenése a nőknél bizonyos kor felett már egyértelmű változásokat mutat.

Manapság sok olyan gép- és technológiai fejlesztés történik, amik a non-invazív beavatkozásokat (nincs vágás) részesítik előnyben a zsíreltávolítás, a bőrfeszesség, az öregedésgátlás és a nőgyógyászat területein.

Szakorvosi rendelés felkeresésével számos kezelési lehetőség adódhat, melyek ezekre a problémákra egyéni vagy komplex megoldást nyújthatnak. A gátizom erősítésére hosszabb, időigényesebb megoldást jelenthetnek az izomerősítésére szolgáló tornák, viszont ezekhez kellő türelem és kitartás szükséges. Lézeres, valamint műtéti beavatkozás is létezik a probléma megoldására, ezeknél viszont több hétig is lehet kiesel a hétköznapi rutinodból, és megnehezítik a mindennapokat a gyermeked mellett.

A hüvelyi elasztózis kezelésére gyógyszertári síkosítók, kúpok és krémek használata javasolt, melyek a regenerációt helyileg elősegíthetik azzal, hogy hidratálják az amúgy is már száraz nyálkahártyát, de a probléma forrását nem fogják orvosolni, ezáltal nem fognak hosszútávú megoldást nyújtani neked. A hormonális elváltozásokra alkalmazott ösztrogéntartalmú készítmények alkalmazása pedig várandósság és szoptatás ideje alatt nem javasoltak. Legrosszabb esetben a tünetek többsége egyszerre is jelentkezhet, ezáltal végképp megnehezítve az amúgy is eseménydús mindennapjaidat gyermeked mellett.

A hazai nőgyógyászati problémakezelés legnagyobb innovációja a 2022-ben megjelent Opera V orvostechnikai eszköz, melynek célja a női nemi szervek hatékony és fájdalommentes kezelése a legrövidebb időn belül. Kettős kombinált rendszere által eredményesek a kezelései a nőgyógyászati gondokat illetően, mint például a gát helyreállítása, az inkontinencia tüneteinek csökkentése, a vérellátottság fokozása és ezáltal a helyi kötőszövetek rugalmasságának visszaszerzése. A dermo aktív rendszerének köszönhetően a hatóanyagokat nagy hatékonysággal tudja célzottan eljuttatni a szövetekhez, ezáltal már 3 kezelést követően mérsékli a tüneteket, melyek 8 alkalmat követően teljesen meg is szűnhetnek.

Ha számodra is fontos egészséged hosszútávú megőrzése és Te is épp a legmegfelelőbb kezelés után keresel, keresd bátran a telefonos elérhetőségeinket, megválaszolatlan kérdéseidre kollégáink szívesen válaszolnak!

Megnéznéd, kipróbálnád az ITS Group Opera V nőgyógyászati gépét vagy bármelyik másik szolgáltatásunkat?

Iratkozz fel Te is a legnagyobb kedvezmények megszerzésére és a legújabb orvos-kozmetikai eljárások megismerésére! 

Megosztási lehetőségek:

Vélemények
Kövess minket
Iratkozzon fel, hogy megkapja a legújabb kedvezményeket

iratkozz fel hírleveleinkre kedvezményekért és a legújabb sikertörténeteinkért!