HÍVJ MINKET :

+36 70 770 7232

ÍRJ NEKÜNK :

iroda@orvos-kozmetika.hu

CÍMÜNK :

Kiskunmajsa, Széchenyi u. 10.

A nemkívánatos inkontinencia, avagy mikortól számít problémának a gyakori mosdó használat

Veled is előfordult már, hogy állandó vizelési inger miatt kényelmetlenül érezted magad?

Napi tevékenyégeidben korlátozott, ingerült voltál? Az urogenitális rendellenességek kellemetlen tünetei manapság nemtől és kortól függetlenül bárkinél jelentkezhetnek. A köznyelvben csak húgyivari szervek betegségeiként emlegetett egészségügyi problémák legtöbbször fertőzések következményei, melyek az idő előrehaladtával számos fájdalmas tünettel jelentkezhetnek.

Részedről is a legfontosabb ez esetben a prevenció vagy a tünetek megjelenésével a korai kezelés. A panaszok figyelmen kívül hagyásával sokkal komolyabb problémák is kialakulhatnak, ezért nagyon fontos, hogy időben lépj az egészséged érdekében. A legyengült immunrendszer, nem megfelelő ruházat vagy gyógyszeres kezelések következtében kialakult tünetek közé sorolható a gyakori vizelési inger, fájdalmas vizeletürítés, inkontinencia, szisztémás kórisme lehet láz, végtag és deréktáji fájdalom.

HÁTTERE

Az inkontinencia problémája nagyon sok nő életét teszi nehezebbé, bármely életszakaszban megjelenhet, mégis legtöbbször a menopauza idején a legvalószínűbb. Vizelet visszatartási képtelenség esetén a húgyhólyag záróizma és a gátizom nem megfelelő összehúzódásának következményeképp nehezítheti meg a mindennapjaidat. Ha ezek nem működnek megfelelően, akaratlanul is megtörténik a vizeletürítés. Ilyenkor a kellemetlenség mellett a probléma továbbá táptalajt nyújt különböző bakteriális fertőzéseknek is, melyek a probléma terápiáját követően további kezeléseket is igényelnek.

OKA

A gátizomzat elégtelen összehúzódása és gyengesége miatt az inkontinencia a kor előrehaladtával egyre több ember hétköznapjait nehezítheti meg. Kialakulhat szülést követően, nőgyógyászati vizsgálatok vagy műtétek után vagy túlsúly következményeként.

Ha te is tapasztaltál tüneteket magadon, de nem volt részed hasonló beavatkozásokban a múltban és normál testalkatú vagy, akkor is fontos egy egészségügyi vizsgálat során az inkontinencia kizárása, mivel kortól és nemtől függetlenül akár téged is érinthet. Sokan nem is gondolnák, de ez a probléma a férfiakat is ugyanúgy érintheti, részükről is fontos a tünetek észlelésekor egy szakember felkeresése a további gondok elkerülése végett.

FAJTÁI

Több típust különböztetünk meg a kellemetlen tüneteket kiváltó tényezők szerint. A leggyakoribb fajtája a stressz vagy más néven terheléses inkontinencia. Ilyenkor a fizikai terhelés hatására és a záróizmok elégtelen összehúzódása miatt történik meg az akaratlan vizeletürítés.

A reflex inkontinencia esetén neurológiai probléma miatt nem tud hatást gyakorolni a személy a vizeletvisszatartására.

Túlfolyásos vizelettartási problémáról akkor beszélünk, ha a húgyhólyag nem megfelelő kiürülését követően folyamatosan szivárog a vizelet.

Gyorsan jelentkező inger hatására bekövetkező kontrollálatlan vizeletürítés alatt az inkontinencia késztetési változatát értjük. Az oki háttértől függetlenül a megoldásra irányuló kezelések viszont nagyban hasonlítanak egymásra.

KEZELÉSE

A vizeletvesztés problémája tünetként jelentkezhet nálad, mögötte viszont általában más egészségügyi probléma húzódik meg, ezért se szabad félvállról venned és figyelmen kívül hagynod ezt az amúgy is kellemetlen panaszt. A kezelés része lehet gyógyszeres terápia, de mégis a legnagyobb eredményeket az életmódbeli változásaid hozzák. Ide sorolható a záróizmokat erősítő gátizom torna, vagy hólyagtorna.

Továbbá felírható kezelések közé tartozik a Biofeedback technika és az elektrostimuláció, melyek külső hatás által érik el az izomzat összehúzódását. Étkezés terén érdemes a vízhajtó hatású ételek és italok fogyasztását lecsökkentened, illetve estére kevesebb folyadékot innod.

Az orvostudomány számos technológiát bevetve törekedett egy új, hatékonyabb és gyorsabb kezelési metódus létrehozására, mely által elkerülhető lenne az invazív beavatkozás. Innovációként robbant be a köztudatba az azóta már világszerte is ismertté vált orvostechnikai eszköz, az Opera V.

OPERA V

Az eddigi invazív kezelési eljárások és antibiotikumos kúrák után, a 2022-ben Magyarországos is megjelent új, non invazív kezelési eszköz, az Opera V hatékonyságáról már számos sikertörténet született.

A fájdalommentes és hatékony eljárás alapját a hanghullámok adják. Ezek hatására a sejtanyagcsere megújul, a regeneráció által szerkezetük helyreáll. A szövetekben a hőtermelés fokozásával emelkedik az oxigénellátás, mely közvetlenül kihat a keringésre is.

Az egyik legjelentősebb női probléma, hogy a hüvelyi pH savas irányba eltolódik, a hanghullám-technológia ennek a normalizálásában is jelentős eredményeket mutat fel.

A kezelést igénybe vevők már 3 alkalom után a fájdalmaik mérséklődéséről és az állandó vizelési inger csökkenéséről számoltak be, melyek a további kezelések hatására tovább javultak.

Mint minden beavatkozás során, itt is szükséges az ellenjavallatokról való tájékoztatás és ezek szigorú betartása a páciens egészségének megőrzése érdekében. Ide sorolhatók a várandósság, daganatos betegségek, beültetett fém protézisek, pacemaker.

Ha Téged is érint a vizeletvesztés problémája és eredményes kezelés után keresel, de még bizonytalan vagy, keresd bizalommal telefonos vagy ZOOM online konzultációinkat, ahol kérdéseidre választ kaphatsz. Ne feledd, a legkisebb jeleket is komolyan kell venni a nagyobb problémák elkerülése érdekében, az egészség az első!

Mi az Opera V nőgyógyászati gép? Mire használható?

Az urogenitális rendellenességek a lakosság nagy százalékát érintik bármely életkorban, és nagymértékben befolyásolják az életminőséget. Eddig ezek a működési zavarok nem kaptak megfelelő terápiás kezelést, csak invazív típusú megközelítést, amely nem minden esetben szükséges.

Az Opera-V egy olyan eszköz, amelyet a női nemi szervek hatékony és fájdalommentes kezelésére terveztek. A készülék a szinergikus módon való működés érdekében rádiófrekvenciás és elektroporációs mechanizmus által adott energiaátviteli koncepción alapul. Az Opera-V-nek köszönhetően a kezelt szövetek alakja és szabályos működése jelentősen helyreáll.

Nőgyógyászati patológiák kezelése:

 • Krónikus kismedencei fájdalom
 • Dysmenorrhoea (fájdalmas havivérzés) és Dyspareunia (fájdalmas közösülés)
 • Vulvodynia (szeméremtesti fájdalom) és Vaginizmus
 • Atrófia, szárazság és hüvelyfiatalítás
 • Hüvelyi elasztózis
 • Stressz inkontinencia
 • Perineum (gát) rehabilitáció
 • Nőgyógyászati trauma

Opera V : Eredmények 3 kezelés után

80%:

 • Fibrómától kialakult hasi fájdalom csökkenése
 • Vizeletveszteség és az inger kényelmetlenségének csökkenése
 • Fokozott külső hidratáltság és hüvelyi síkosság

70%:

 • Krónikus kismedencei fájdalom csökkenése
 • Csökken a fájdalom az anális záróizom trigger pontjaiban
 • Fokozott szexuális libidó

Opera V : Eredmények 8 kezelés után

90%:

 • Csökken a fájdalom a puborektális trigger pontokban
 • A Dyspareunia (fájdalmas közösülés) és a Vaginizmus rendellenességek csökkenése

75%:

 • Az endometriózis okozta krónikus kismedencei fájdalom csökkenése
 • A hátfájás csökkenése a menstruációs ciklus alatt

Az Opera-V egy olyan készülék, amely a rádiófrekvenciát elektroporációval kombinálva a hatóanyagok bejuttatására non-invazív megközelítéssel ér el eredményt. Ennek a kombinált megközelítésnek köszönhetően az eredményeket 2 különböző és kombinált rendszer adja:

 1. Sejt reakciós rendszer: a rádiófrekvenciás energiaátvitel a sejtanyagcsere újraaktiválásához vezet.
 2. Dermo aktív rendszer: Az elektroporáció kiterjeszti a transzdermálisan beadható gyógyszerek körét. Az a lehetőség, hogy a készülék együttesen használható hatóanyagokkal kombinálva lehetővé teszi bármely természetes hatóanyag szállítását és a kezelések hatékonyságának maximalizálását.

A kezelés hatékony, fájdalommentes, köszönhetően a paramétereknek és az alkalmazható anyagok sokféleségének, a kezelés testre szabható a páciens igényeinek megfelelően.

A tanulmány szerint ez a 6 legeffektívebb eljárás, amiből van 3 non-invazív (azaz nem kell a bőrt megnyitni):

 • lökéshullám terápia
 • fogyás
 • edzés

Ráadásul a lökéshullám terápiát nevezték meg a leghatékonyabb terápiának mind közül.

A Soft Touch lökéshullám legújabb gépének a bemutatója működés közben:

Megnéznéd, kipróbálnád az ITS Group Opera V nőgyógyászati gépét?

Iratkozz fel hírlevelünkre a VIP kedvezmények megszerzésére és a legújabb sikertörténetek megismerésére! 

Megosztási lehetőségek:

Vélemények
Kövess minket
Iratkozzon fel, hogy megkapja a legújabb kedvezményeket

iratkozz fel hírleveleinkre kedvezményekért és a legújabb sikertörténeteinkért!