HÍVJ MINKET :

+36 70 770 7232

ÍRJ NEKÜNK :

iroda@orvos-kozmetika.hu

CÍMÜNK :

Kiskunmajsa, Széchenyi u. 10.

Hogyan tűnhet el a narancsbőröd az ITS Group Soft Touch lökéshullámmal?

Ma már bőven 18 éves kor alatt is szenvednek a lányok a narancsbőr megjelenésével (cellulit, latinul: adiposis edematosa), ami a bőr alatti kötőszövetben található kötőszöveti sövényekkel határolt lokális zsírfelhalmozódás. Ez az szabálytalan zsírtöbblet egyenetlenné teszi a bőr felszínét, a narancs héjához hasonló megjelenést kölcsönözve az érintett bőrfelületnek. Leggyakrabban a combokon, a fenéken, ritkábban a has bőrén jelentkezik.

Mi az oka a narancsbőr kialakulásának?

A narancsbőr kialakulását legfőképpen a genetika idézi elő. Nagy a különbség a nők és férfiak bőr alatti kötőszövetében és az anyagcseréjükben, ezek együttesen tehetők felelőssé a narancsbőr kialakulásáért.

A narancsbőr lényege, hogy a bőralján a zsírszövet (hypordermalis) lebenykéi nagyobb számban, gyakorlatilag zsírfelhalmozódásként betüremkednek a bőr irha (dermalis) rétegébe. Fontos tudni, hogy a narancsbőr (cellulit) nem összekeverendő a cellulitisszel, ami egy bakteriális úton létrejött bőrgyulladás.

További okok, amik növelik a narancsbőr kialakulásának esélyét és mértékét

A genetikai adottságokon kívül a narancsbőr kialakulását és mértékét egyéb okok is befolyásolhatják, mint például a helytelen táplálkozás, a mozgáshiány, a túlzott alkohol és a dohányzás vagy akár a fogamzásgátló gyógyszerek szedése.

Itt találod a listát, amik jelentősen hozzájárulhatnak a narancsbőr kialakulásához:

  • A dehidratáció, a folyadékhiány és kevés folyadék fogyasztása, hiszen a folyadék nagyban közre játszik az anyagcserében. A folyadékfogyasztás, pl. a kötőszövetben felhalmozódó salakanyagok kiürítésénél jut fontos szerephez.
  • Az egészségtelen, zsíros vagy túlzásba vitt étkezés az egyik legfontosabb egyéb ok.
  • A lassú anyagcsere is a lényeges okok között szerepel. Az anyagcseréd sebessége nagyban összefügg az életmódoddal, étkezési szokásaiddal, mozgási, sportolási szokásaiddal.
  • Az előzőekből adódóan a sport és a mozgás jelentős szerepet kap a narancsbőr elleni védekezésben.

Mit tehetsz a narancsbőr ellen?

Sokan vallják, hogy a narancsbőr ellen a legjobb módszer az egészséges táplálkozás és a sport. Igazuk is van, nagyon sokat lehet tenni ezekkel a módszerekkel a narancsbőr kialakulásának halasztásáért vagy halványításáért. Azonban mégis azok közül, akik figyelnek az étkezésre, rendszeresen sportolnak, nagyon sokan narancsbőrrel küzdenek.

A cellulit ellen hatékonyan

Amikor a bőrfelszín alatti zsírsejtek felhalmozódnak, az nem csak kívülről látható. A kötőszövet szerkezetét is kitágíthatják, meggyengíthetik. A cellulit kezelésében ezért lényeges a kötőszöveti elváltozások helyreállítása. Az olasz Soft Touch csúcstechnológiás orvos-esztétikai gépe lökéshullámokkal fejti ki hatását a célterületen.

A lökéshullám rendkívül erős, nem célzott akusztikus energiaimpulzus, mely az érintett szövetbe oszcilláló hullám formájában továbbítódik. A cél az, hogy a bőr alatti zsírszövetben regeneratív, azaz helyreállító fiziológiai folyamatokat idézzen elő, így a szervezetet az öngyógyításra készteti. Az esztétikai célokon kívül a lökéshullám nagy sikert aratott az ortopédiában a mozgásszervi megbetegedések kezelésében.

A Soft Touch lökéshullám legújabb gépének a bemutatója működés közben:

Hogyan működik az ITS Group Soft Touch gépe?

Soft Touch egy innovatív módszer a lökéshullámok alkalmazására a test narancsbőr által érintett területeire. Ezenkívül rendkívül hatékony a megelőző szakaszban, hatékonyan ellensúlyozza a narancsbőr által okozott esztétikai bőrhibákat.

A lökéshullámok olyan akusztikus hullámok, amelyek rövid idő alatt szállítják az energiamennyiséget a kezelni kívánt területre, elősegítve a regenerációs és helyreállítási folyamatokat, hogy a cellulitisz jelenségét kiváltó metabolikus aktivitásra hatással legyenek.

A mechanikus rezgések helyreállítják a kötőszövet rugalmasságát azáltal, hogy javítják a bőr tónusát és kiküszöbölik a narancsbőr által okozott esztétikai bőrhibákat, időtálló eredményekkel.

Hogyan működik az ITS Group Stardust Med gépe

Az új Stardust Med-del kihasználjuk a Szelektív Akkumulációs Fototermolízis elvét, amelynek köszönhetően a lézernyaláb energiája, kifejezetten csak azokat a részeit érinti a szövetnek, amelyet arra használnak, hogy a fény eltérő abszorpciót érjen el különböző hullámhosszon, figyelembe véve a bőr hőrelaxációs idejét (TRT).

A cél pontos elérésére, csak a legfejlettebb gépek képesek, amik a megfelelő mennyiségű energiát terjesztik, a megfelelő időtartamig. Ilyen módon a lézernyalábot kizárólagosan a hajhagyma nyeli el, és a hő felhalmozódása folytán károsodik, veszélyeztetve a csírázó papillával folytatott enzimatikus cserét és ezáltal a haj életciklusát.

Gyors használat, amely hatékony és tartós. Az új Stardust Med Lézer garantálja rövid időn belül a hajhagymák 90%-os ritkulását.

Megnéznéd, kipróbálnád az ITS Group Soft Touch lökéshullám narancsbőr terápiáját vagy bármelyik másik szolgáltatásunkat?

Iratkozz fel Te is a legnagyobb kedvezmények megszerzésére és a legújabb orvos-kozmetikai eljárások megismerésére! 

Megosztási lehetőségek:

Vélemények
Kövess minket
Iratkozzon fel, hogy megkapja a legújabb kedvezményeket

iratkozz fel hírleveleinkre kedvezményekért és a legújabb sikertörténeteinkért!